Pobudzajácy posiłek…..czemu nie!
Przepisy na rozkochanie w sobie partnera lub partnerki są różne i tylko część z nas wierzy w prawdziwość tezy „przez żołądek do serca” ….ale jedno jest PEWNE: popęd płciowy zaczyna się w podwzgórzu mózgowym, czyli tej samej części mózgu, która rządzi naszym apetytem…….dlatego od wieków przyjmuje się tezę " W Afrodyzjaku nadzieja "…..jeśli w twojej sypialni zaczyna powiewać chłodem…… romantyczny nastròj… muzyka….. nie przynoszą oczekiwanych efektów, a całodzienne zmęczenie i stres dają ci się we znaki…..rozwiâzaniem sá AFRODYZJAKI!!!
Eliksiry miłości sá znane od dawien dawna…..Już Czarownice, Magowie, Szamani- znający wszelakie tajniki wspomagania seksualnych możliwości organizmu cieszyli się wielkim autorytetem……. W tajemnych księgach przechowywano ròżnorakie przepisy na niezawodne mikstury zapewniające ponadprzeciętną sprawność seksualną………(apropo ciekawe jakie tajniki i mikstury przechowywane były przez Gumisie :))) )……
Sama nazwa afrodyzjaki pochodzi od greckiej bogini miłości Afrodyty, która w celu uczynienia swoich romansów bardziej ekscytującymi, sięgała po potrawy z gołębi i miodu…….A w bardziej wspòłczesnych sceneriach-----------> Pretty Woman…..boski
Richard Gere…..oferuje Vivian lekcje samkowania Truskawek---->(Afrodyzjak o baaaardzo pobudzających właściwościach)…czerwone, duże i soczyste Truskawki w tym przypadku symbolizować miały zarówno seksualná podstawę ich stosunków biznesowych …jak i romantyczny potencjał leżący u podstaw ich kontaktów……..
Edward: You should try a strawberry.
Vivian: Why?
Edward: It brings out the flavor of the champagne.
Vivian: Oh. Groovy.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Składniki:
2 Szklanki świeżych truskawek
1 jabłko
Kilka liści świeżej bazylii
Kilka liści świeżej mięty
1 butelka Cline Cellars lub Carlo Rossi
½ szklanki cukru organicznego
1 szklanka sody (Tonic lub Sprite)
1 szklanka białego soku winogronowego
Do wysokiego naczynia wrzucamy kolejno: Truskaweczki w ósemeczki…..Jabłko w kosteczke…..dodajemy listki bazylii i mięty….zasypujemy cukrem! Pozostawiamy składniki na minut kilka (około 15 min). Kiedy owoce puszczá soki….wlewamy Cline lub Carlo…. sodę i sok. Mieszamy i Chłodzimy!
Pić Mocno schłodzone!
Pić Mocno schłodzone!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Składniki:
kula mozarelli lub małe kuleczki mozarelli
truskawki-kilka sztuk 4-5
Oliwa z Oliwek
lub z Pestek Dynii -POLECAM!!!
świeżo mielony pieprz-Ziołowy oczywiście!!
bazylia
Tradycyjne caprese podajemy w plasterkach. Układamy na przemian…truskawki…mozarellę…bazylię…Polewamy Oliwká…Posypujemy pieprzem ziołowym. Doskonale pasuje do schłodzonego szampana. :))))
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sorbet -od lat 18stu :)
Składniki:
500 g truskawek
3 łyżki soku z cytryny
Listki mięty 3-4
Szklanka wina musujácego
cukier trzcinowy do smaku (około 4 łyżek)
Truskawki miksujemy blenderem na papkę. Dodajemy resztę składników, miksujemy. Wlewamy do pojemników-mogá być to kubeczki po jogurtach….wkładamy do zamrażalnika i gdy będzie na wpół zmrożone, wkładamy patyczki i mrozimy dalej……………………..Boskie na upalne dni :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz